Met één van de twee kids naar Disneyland Parijs

Tijdens de paasdagen van 2020 is het zover!  Thomas (mijn man), Wouter (4,5 jaar) en ikzelf gaan met ons drietjes naar Disneyland Parijs. En onze dochter Julia? Zij gaat niet mee.

In Februari 2018 wilde ik mijn man Thomas verrassen met een tripje naar Disneyland. Onze dochter was destijds 4,5 jaar oud en onze zoon was toen 2 jaar en 3 maanden. Lange tijd heb ik getwijfeld of we Wouter wel of niet mee zouden nemen. Uiteindelijk koos ik er voor, om hem niet mee te nemen.

Deze keuze had twee redenen, de eerste reden was zijn jonge leeftijd en het feit dat hij daardoor nog in weinig attracties mocht. Daarnaast proberen mijn man en ik ook met de kinderen afzonderlijk uitjes te ondernemen. Zo gaan we af en toe apart met één van de kids op stap, maar wilden wij ook met elk kind apart naar Disneyland Parijs. Hierdoor krijgt elk kind afzonderlijk zijn Quality time met papa en mama en hoeven ze even niet de aandacht te delen. Een bijkomstigheid is voor ons ook dat kinderen dan leren elkaar wat te gunnen en om te gaan met teleurstellingen, want ook dit hoort bij het leven en maakt je als mens sterker en socialer.

Al vanaf het moment dat wij met Julia naar Disneyland gingen wist zij dat haar broertje ook een keer alleen met ons naar deze magische wereld zou gaan. Inmiddels is de trip geboekt en staat het vast dat Wouter samen met ons de paasdagen door zal brengen in Disney. En onze dochter? Zij heeft een aantal gezellige logeerpartijtjes staan bij vrienden en familie.

#trotserdantrots 
Julia heeft (tot nu toe) niet één keer gehuild of gezeurd over het feit dat zij niet met ons mee mag. Nou wist zij natuurlijk al twee jaar dat dit tripje er een keer aankwam. Maar dan vind ik het heel bijzonder dat zij oprecht blij is voor haar broertje. Ze verteld hem regelmatig hoe leuk het was en wat hij in Disneyland allemaal kan beleven. Ze maakt hem enthousiast en zegt zelfs tegen hem dat het heel leuk is dat hij binnenkort zal gaan! “Leuk hè, leuk hè” en “Dan mag jij ook lekker met papa en mama naar Disneyland, dat is toch leuk?. Op die momenten loop ik naast mijn schoenen van trots. Het feit dat zij hem ook een mooie ervaring en herinnering gunt vind ik echt top!

Over twee maanden een klein piraatje op de foto’s in plaats van deze mooie prinses

Hebben jullie ook wel eens uitstapjes met ieder kind apart?
Zijn deze dan met één van de ouders of ook wel eens met allebei de ouders? 
Hoe reageren de andere kinderen op een uitstapje voor de ander?

 

Een gedachte over “Met één van de twee kids naar Disneyland Parijs

  1. kool-family zegt:

    Super!
    Ja, ik doe elk voorjaar en elk najaar met elk van de kindjes eens een dagje. Dat zijn 4 dagen verlof op een jaar die ik met veel plezier met de kindjes apart doorbreng. Is telkens een mama-zoon-momentje en is altijd genieten. Soms uit eten en dan bioscoop of dagje Plopsa of dierenpark. Enkel sinds dit jaar zit oudste in eerste leerjaar en mag hij niet zomaar een dag school skippen, dus met hem is het nu telkens een woensdagmiddag geweest.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s