Ik wil niet meer klein zijn!

Het is inmiddels 20:30 en heel langzaam hoor ik twee stampende voeten vanaf de trap naar beneden komen. Daar staat ze, in de deuropening. Ze staat daar met haar mooie bruine ogen vol met tranen. “Ik wil niet meer klein zijn!”

Ik slaak een zucht van gespannenheid en irritatie. Onrustige kinderen in de avond en nacht hebben ons de afgelopen jaren namelijk al aardig wat energie en slaap gekost. Telkens weer als één van onze kids (lees: vooral dochter) op een ongepaste tijd wakker is, uit bed komt of ons wakker schreeuwt, gaat mijn hart sneller kloppen! Ik ga op die momenten vaak terug naar de irritatie, de spanning en het gevoel van onmacht die ik in de perioden van slapeloosheid heb gevoeld.

Zo ook deze avond. Deze avond zit ik lekker te relaxen en een serie te kijken als ik in de veronderstelling ben dat de kindjes lekker slapen. Maar dan ruim een uur nadat we onze kinderen naar bed hebben gebracht staat ze daar, in de deuropening met haar mooie grote bruine ogen vol met tranen.

“Ik wil niet meer klein zijn!” is wat ze tegen mij zegt. Er vallen een aantal stille seconden en er schieten veel vragen door mijn hoofd. Meerdere doomscenario’s komen voorbij. Mijn gedachten nemen een loopje met mij, mijn ademhaling staat even stil en mijn hart gaat nog sneller kloppen…..

Wat is er met haar gebeurd?
Ze heeft toch niets ergs meegemaakt?
Wordt ze misschien gepest?
Is ze ongelukkig?

Gelukkig wordt na enkele seconden de stilte opgevuld. Ze verteld verder: “Ik wil niet meer klein zijn, want ik wil ook opblijven! Als ik groot ben mag ik altijd opblijven!”

“Jeetje meisje, wat liet je mij schrikken”
Deze situatie had ik helemaal verkeerd aangevoeld. Ik lachte de spanning die ik eerder voelde een beetje weg, wat mij overigens niet in dank werd afgenomen! Vervolgens nam ik mijn, toen zo kleine, meisje op schoot. We gaven elkaar een hele dikke knuffel en kletsten nog even over wat grote meiden zaken.

Hebben jullie wel eens soortgelijke situaties meegemaakt. Situaties waarin je onterechte spanning ervaarde of een situatie of je kind totaal verkeerd hebt ingeschat? Of misschien waarin je onnodig bezorgd was over het wel en wee van je kind? 

Een gedachte over “Ik wil niet meer klein zijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s