Help… een babyshower organiseren!

Moet jij binnenkort een babyshower organiseren en heb je geen idee waar je moet beginnen? In deze blogpost geeft mamacissepis je een aantal super handige tips.

En weet je wat nog leuker is? In dit artikel vind je gratis downloads, hoe leuk is dat?

Ga voor één gezamenlijk cadeau

Inmiddels heb ik al een aantal babyshowers meegemaakt, waaronder twee van mijzelf. Ik durf dan ook vanuit ervaring te spreken dat veel kleine cadeautjes vaak niet allemaal gebruikt worden, of in de smaak vallen bij de “mom to be” of haar partner . Waarom geven jullie niet als groep één gezamenlijk cadeau?

Vind je het leuk om zelf aan de slag te gaan met een cadeau? Maak dan zelf een luiertaart met een paar kleine cadeautjes en een cadeaubon! Het is makkelijker dan je denkt.

Materiaal

– koop een aantal kleine cadeautjes in één kleurtint of stijl.
– versiering: ik gebruikte lint, touw, strikjes, letters, kleine knijpertjes, elastiekjes en alles lijm van de action.
– Luiers: 1,5 groot pak, ga altijd voor maat 3 of groter. De beregoed luiers van Albert  Heijn hebben twee verschillende berenmotieven (binnen/buitenkant) en leuke kleurtjes afhankelijk van de maat.
* Maat 3 = blauw
* Maat 4 = paars
* Maat 5 = groentint
* Maat 6 = geel
– Grote springvorm: gebruik voor de onderste laag de springvorm geopend, voor de middelste laag de springvorm dicht en voor de bovenste laag de springvorm dicht en dan haal je de buitenste cirkel met luiers weg.

Stappenplan

1: rol de luiers op en maak de rolletjes vast met een elastiekje. begin met rollen altijd bij het “kruis” en rol de eerste helft met de gekleurde/ drukke kant naar buiten en de tweede helft van de luiers met de rustige neutrale kant naar buiten. Zo kun je verschil in lagen creëren.

2. vul de openstaande springvorm en wanneer hij vol en strak is verwijder dan de elastiekjes van de buitenste cirkel. Omwikkel de taart 2 tot 3 maal met een bol touw naar keuze en maak dit vast met een dubbele knoop/ strikje. De onderste laag is klaar.

3. Herhaal dit met een dichte springvorm. Maak de buitenste cirkel nu van de andere kleurstelling.

4. Herhaal dit nogmaals met de dichte springvorm en verwijder, voordat je het touw eromheen wikkelt de buitenste cirkel met luiers.

5. Versier de verschillende lagen en gebruikt het touw en eventueel toegevoegd lint om andere materialen zoals strikjes en letters op te bevestigen met alles lijm.

6. Zet alle lagen op elkaar en voeg de kleine cadeautjes toe.

7. Pak de taart in met cellofaan en maak het dicht met lint of touw.

IMG_6121

Activiteiten

hieronder vind je een aantal ideeën en downloads voor activiteiten tijdens een babyshower.

Babyfoto’s en anekdote raden

Laat iedereen die komt een babyfoto inclusief een korte tekst meenemen. In de tekst mag een moment of een omschrijving staan van hoe de persoon was als baby/kind. Je kunt zowel de “mom to be” als de gasten laten raden wie, wie is. Voor de persoon met de meeste antwoorden kun je een klein prijsje regelen.

Als je alleen de ‘mama’ laat raden dan kun je haar de foto’s laten uitdelen. Iedereen met de juiste foto gaat staan/ zitten. Zo weet ze welke er nog gewisseld moeten worden.

Slabbertjes versieren 

Slabbertjes kun je nooit genoeg hebben! Koop voor iedereen die aanwezig is een witte slabber en koop een setje textielstiften. Iedereen, inclusief de aanstaande mama kan op een creatieve manier een persoonlijk tintje geven aan de ‘babyuitzet’.

Wij gebruikten de textielstiften van bol.com van €11,99
Wij gebruikten de slabbers van mamaloes van €7,99 per 10 stuks. Wat wel een nadeel van deze slabbers is, is dat ze van badstof zijn en dus wat lastiger te beschrijven.

Raad de baby –  invulkaartjes

Laat alle aanwezige allerlei eigenschappen van de baby raden. Deze kaartjes kun je aan de aanstaande mama geven! Tip: doe de kaartjes in een dichte enveloppe, en laat de “mom to be” de enveloppe pas na de geboorte openen.

Downloads

Invulkaartjes it’s a boy

Invulkaartjes it’s a Girl

Invulkaartjes its a boy or girl

30 seconds baby

IMG_6099

 

30 Seconds is een gezelschapsspel waarbij spelers namen en woorden beschrijven zonder het daadwerkelijke woord of de naam op het kaartje te noemen. De andere spelers uit het eigen team moeten binnen 30 seconden deze begrippen raden. Het spel wordt gespeeld in twee of meer teams. Voor elk goed geraden begrip verdiend het team een punt.

Bij 30 seconds baby hebben alle woorden/ namen te maken met de zwangerschap, de bevalling en het moederschap.

Downloads

Blauwe kaartjes

30 seconds 1. BLAUW

30 seconds 2. BLAUW

30 seconds 3. BLAUW

30 seconds 4 BLAUW

Gele kaartjes

30 seconds baby 1 GEEL

30 seconds baby 2 GEEL

30 Seconds Baby 3 GEEL

30 Seconds Baby 4 GEEL

Roze kaartjes

30 Seconds baby 1 ROZE

30 Seconds baby 2 ROZE

30 Seconds baby 3 ROZE

30 Seconds Baby 4 ROZE

Vond je deze blogpost leuk en nuttig? 

Laat het mamacissepis weten in een reactie, recensie of door dit bericht te delen op social media!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s