The ‘Great’ Escape in Zwolle

De zware deur valt achter me in het slot en in ‘the split of a second’ neemt de adrenaline me over. Waar ik net nog werd bedreigd door een after diner dip ben ik nu klaar, maar dan ook klaar wakker!

Ik slaak een diepe zucht om de spanning te laten zakken en scan de duistere ruimte waarin ik ben beland. Niet alleen mijn ogen maar ook mijn oren worden aan het werk gezet.  Waar ben ik, wat is hier te vinden, wie probeert mij iets duidelijk te maken en vooral: hoe kom ik hier uit?

Zo goed als dat gaat onder tijdsdruk en bedwelmd door de adrenaline probeer ik een strategisch plan uit te zetten in mijn hoofd. Nutteloze seconden later begin ik aan mijn vetste escape-ervaring tot nu toe!

The Experiment

“Het leek je indertijd een goed idee: meedoen aan een experiment. Om een beetje spanning in je leven te houden en niet helemaal vast te roesten. Maar in de wachtkamer begin je al te twijfelen… de intercom hapert, net als het licht. De arts is ook niet echt vriendelijk. En wat is er eigenlijk gebeurd met de andere patiënten? Als je aan dit experiment meedoet, is het maar de vraag of je deze instelling ooit kan verlaten.”

Deze Escaperoom krijgt van mij een dikke 10! Wat een goede en complete sfeer hebben de makers van deze escape-ervaring weten neer de zetten. Alles klopt tot in de detail. Jij en je medepatiënten zijn de hoofdrolspelers in een goede thriller met verwachte maar ook verrassende wendingen. Tijdens deze ‘spannende’ escape worden al je zintuigen geprikkeld en dat in combinatie met een variatie aan actie en hersenkrakers is deze room een must-do voor iedere escaper.

Ons team
Ik en mijn man hebben inmiddels vijf of zes escapes gedaan maar voor onze vrienden was dit de allereerste escape-ervaring. Ik durf wel te zeggen dat we deze escaperoom hebben gerockt! Alsof we wekelijks met zijn vieren uit benarde omstandigheden ontsnappen haalden wij ruim binnen de tijd de eindstreep.

Om op vrije voeten te komen moet je binnen 75 minuten de exit bereiken en met een slagingspercentage van 20% is dat makkelijker gezegd dan gedaan.

Dan zeg ik: BAM!

IMG_5680

bekijk hier de trailer

 

Met wie wil jij dit experiment aangaan?

 

 

 

 

 

3 gedachtes over “The ‘Great’ Escape in Zwolle

  1. Cynthia zegt:

    Ik ben helemaal gek op Escape Rooms! Deze ken ik nog niet, maar ga ik nu zeker onthouden. Gaaf dat jullie ‘m hebben gerockt. Wij hebben ook Escape Room The Game gereviewd. Kennen jullie die ook? Of gaan jullie liever andere locaties af?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s