De aftelkalender is vol

De aftelkalender is vol en zijn feestje is gevierd. Het moment van afscheid is het startsein van een nieuw avontuur. Wouter (3) nam vandaag afscheid van zijn peuterjaren, afscheid van het kinderdagverblijf.

Afscheid van de plek waar hij mocht groeien en bloeien van über blije, actieve baby tot een stoere grote bink met een ondeugend, grappig en lief karakter. Dat fijne kinderdagverblijf, de plek waar hij zichzelf mocht zijn en worden, waar hij de afgelopen 3,5 jaar liefdevol werd opgevangen door zijn drie ‘liefstes’. 

De afgelopen weken hebben wij, maar zeker ook Wouter uitgekeken naar dit moment. Al zijn vriendjes (leeftijdsgenootjes) gingen hem voor, “ik wil niet meer naar de baby’s” was een veel gehoorde uitspraak. Gelukkig bleef het teleurgestelde gevoel niet lang hangen en heeft hij toch nog erg genoten van zijn laatste weken en de voorbereidingen op zijn laatste dag.

Maar nu is het dan toch echt klaar, hij vierde vandaag zijn afscheidsfeestje. Voor mij, zijn mama toch wel een moment met een lach en een traan. Super trots ben ik op die kleine vriend die het zo goed heeft gedaan. Stralend liep hij de deur uit, wetende dat hij na de vakantie naar de kleuterschool mag gaan.

Nog wat knuffels en kusjes en dan valt de deur achter ons in het slot. En met het sluiten van de deur, ronden wij de baby en peuterfase af en maken ons klaar voor een nieuwe avontuur. De tropenjaren hebben we achter ons, op naar een nieuw hoofdstuk van zijn verhaal.

Ik stap met een lach op mijn gezicht in de auto. De lach van trots en mooie herinneringen. Hij gaat gepaard met een traan die de afdaling over mijn wang ingezet. Een traan, omdat we voorgoed afscheid nemen. Afscheid nemen van de plek en de mensen die er samen met ons voor hebben gezorgd dat die kleine vrolijke hulpbehoevende baby is doorgegroeid, van spontane/ eigenwijze peuter tot de leergierige, lieve en grappige kleuter. Hij, die vandaag het hoofdstuk babyschool mag sluiten. 

Dag Fris, Dag Fris, daar ga ik dan!
Ik had je altijd veel te vertellen.
Dag Fris, Dag fris, daar ga ik dan
Voor mij is het nu tijd om te gaan. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s