Een allergietest met een verrassende wending

Door het halletje lopen we naar de buitendeur. Ik kijk zijn richting op, en op dat moment begint hij driftig in zijn ogen te wrijven. Zou dit toeval zijn?


Toen mijn man en ik gingen samenwonen (2008) besloten we al snel dat wij graag een kleine viervoeter met een harige vacht en snorharen wilden toevoegen aan onze toen nog kinderloze gezin.

Al snel was daar: Monster!

Monster_DSC5500In die periode had Thomas (mijn man) veel last van zijn luchtwegen. Hij had enorme hoestbuien en was soms benauwd. Bij de huisarts werd in eerste instantie gedacht aan kinkhoest, maar na enkele onderzoeken kreeg hij de diagnose onbehandelde astma met blijvende longschade. 

Naast de diagnose astma kreeg manlief ook allergietesten. Hieruit bleek dat hij voor alle dieren, pollen en huisstofmijt allergisch was en dat dit dus van invloed is op zijn astma.

Dat zorgde ervoor dat wij abrupt hebben moeten besluiten dat Monster niet meer bij ons kon blijven wonen. Met pijn in ons hart brachten wij onze kleine vriend naar een ander baasje.

April 2019

In de afgelopen jaren kwam het onderwerp katten steeds weer terug en al meerdere malen hadden we uitgezocht of er katten zijn die minder tot geen allergische reacties oproepen bij mensen. Dit resulteerde er in April 2019 in dat we een bezoek zouden brengen aan een nestje blauwe rus kittens.

rus

Blauwe russen is één van de rassen die minder allergische reacties oproept bij mensen. Wij hoopten met heel ons hart dat mijn man geen allergische reactie zou krijgen zodat we toch weer een kat in huis konden hebben.

Op het laatste moment besloten we ook de kinderen mee te nemen om hen ook  op deze manier te testten op katten allergie. De kans op een allergische reactie was groot, aangezien de fokker op het moment van de ontmoeting 2 nestjes en in totaal 14 katten in huis had!

Het bezoek

Toen we binnenkwamen hadden zowel mijn man, als de kinderen en ik ons hart verloren aan de lieve en speelse kittens. Wat een mooi ras! De kinderen knuffelden wat en probeerden vooral de katten op schoot te krijgen en te houden.

Mijn man nam ook tussendoor wat kittens en katten op schoot en hield ook nog even de katten dicht bij zijn gezicht. Het leek erop dat Thomas geen klachten had tijdens het bezoek.

Na ongeveer 45 min. besloten we dat het tijd was om te gaan, we spraken af dat we diezelfde of de volgende dag nog even zouden laten weten of we wel of niet door zouden gaan met de koop. Eerst nog even afwachten of er niet later nog een allergische reactie op zou spelen.

De wending

We sluiten de deur naar de woonkamer en lopen door het halletje naar de voordeur, als mijn oog bij hem blijft steken. Ik zie dat hij in zijn ogen begint te wrijven. Is dit toeval? Is hij misschien moe?

Ai, dit scenario had ik niet zien aankomen! Het was namelijk niet Thomas die ik in zijn ogen zag wrijven maar onze zoon Wouter. Buiten bij de auto vertel ik Thomas dat ik vermoed dat Wouter een allergische reactie heeft. We wachten het even af, maar binnen enkele minuten weten we het zeker.

Wouter is allergisch, de arme schat!
Rode ogen en zwellingen/bultjes rond zijn ogen verraden de allergie.

IMG_3973

 

 

 

 

Helaas pindakaas

Toch wel een teleurstelling en zeker voor de kinderen, maar voor ons voorlopig geen nieuwe kat in huis! Wij houden het nog maar even bij Billie Poepescheetje en Bobbie Bipseflips, onze twee konijnen in de tuin!

Hebben jullie kinderen ook allergieën en wat betekend dat voor jullie?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s