Nachtje weg in eigen land: Eindhoven

Ieder jaar ga ik samen met mijn zus een nachtje weg, naar steeds een andere stad in Nederland. Dit jaar viel de keuze voor ons zussen-weekeindje op de stad van PSV, Phillips en vooruitstrevende technologie.  Eindhoven is echt het aanraden waard, lees in deze blogpost waarom!

Overnachten

Wij boekten via de spoordeelwinkel een combi-deal. Treinkaartjes en een overnachting inclusief ontbijt voor €49 p.p. bij Amrâth hotel Eindhoven. Amrâth is een klein, eenvoudig, maar keurig hotel net buiten het centrum. Met een bushalte voor de deur sta je binnen enkele minuten in het bruisende centrum van Eindhoven.  Na het stappen namen wij voor een paar euro een taxi terug naar het hotel, heel goed te doen!

Het bezoeken waard

In de middag kozen we voor een cultureel uitstapje. De keuze is gevallen op een middagje moderne kunst in het Van Abbemuseum. Onze cultuurontdekking begon in het museumcafe: karel1, met een heerlijke lunch!

Daarna hebben we vol interesse en bewondering gekeken naar alle mooie en bijzondere kunstobjecten die het museum te bieden heeft.

IMG_3124

The Tick is een sculptuur van de Zweedse kunstenaar Josefin Arnell. Arnells teek is een gigantisch, gemuteerd monsterlijk insect.

IMG_3138

In februari 2019 werd een bijzonder wetenschappelijk experiment uitgevoerd in het museum rond het werk van kunstenaar Frank Stella. Met behulp van eye-tracking brillen wordt de beleving van Stella’s werk in kaart gebracht.

 

Gezellige borrel met bites

Na ons leuke en leerzame bezoek aan het Van Abbemuseum verlieten we bij Karel1 het museum. Deze uitgang brengt je binnen enkele minuten lopen in het centrum van Eindhoven.

Tijd voor een borrel en een bite, dus op zoek naar een gezellig ‘tent’!

Na even gelopen te hebben liepen we binnen bij Kitchen & Bar Berlage. Dit bleek een schot in de roos. We dronken een geslaagd wijntje en kozen als bite voor de variatie van warme snacks met onder andere de risotto bitterballen.

Het vriendelijk en enthousiaste personeel, een sfeervolle ambiance en een heerlijke stadstuin maken Berlage een echte aanrader voor de borrel, maar ook voor een lekkere lunch, high-tea of het diner.

Chef’s table

De week voorafgaande aan ons weekeindje weg hadden wij al wat research gedaan ten aanzien van het diner. Tijdens deze zoektocht stuitte we op de Chef’s Table van Thomas Eindhoven. Een verrassend concept, net even wat anders, dan anders.

“Front row zitten met je neus in de boter keuken. Kijken hoe de chef alle culinaire hoogstandjes bereidt. Af en toe een praatje maken met de beste man, maar vooral smullen van al zijn verrukkelijke signature dishes. Daar hoef je dus echt niet voor naar een sterrenzaak. THOMAS kan er namelijk ook wat van. Of beter gezegd: Roel kan er wat van. Hij is namelijk de head chef en creator van onze eigen Chef’s Table!”

Zoiets als een chef’s Table hadden wij samen nog niet eerder gedaan, dus dit was weer eens een leuke nieuwe ervaring.

Voor 45p.p. neemt chefkok Roel je mee op een culinaire reis van maar liefst 6 gangen met perfect bereide en smaakvolle gerechtjes. De chefkok spreekt met enorm veel passie en liefde over de ingrediënten, gerechtjes en zijn werk. Naast dat de chefkok jullie bediend en toelichting geeft,  kun je tot in de pan meekijken hoe hij al de gerechtjes voor jouw persoonlijk bereidt. Hij was die avond dan ook alleen met onze gerechten bezig. Dit was echt een super leuke en lekkere ervaring.

Voorafgaand aan de Chef’s Table stelt de chef kok zelf een menu samen met 6 gerechtjes die hij zelf leuk vindt om te maken en te delen met zijn gasten. Mocht je het menu zien en sterke twijfels hebben over een gerecht dan bedenkt hij ter plekke nog iets nieuws!

Ons menu van de avond!

Chefstable menu 

Zeeuwse creusse 
Komkommer | gin | tonic | limoen |zeekraal

***

Geroosterde gamba 
Couscous | sojabonen | radijs | bieslook | ponzu | shiso

***

Steak tartaar 
Gekarameliseerde ui | sesam | soja | kruidensla | sjalot | kwartel ei

***

Ribeye
Gepofte knoflook | look olie | geroosterde bospeen | vadouvan

***

Kalfsucade
Groen asperge | bimi | bietjes | polenta

***

Ananas
Karamel | ananas | merinque | chocolade

Heel smakelijk! 

8F2B3C85-2052-45CA-AA75-8A3C5D5002A8

Het eten en ook de wijn was heerlijk! Daarnaast maakte de passie en de mooie verhalen van de chef kok deze culinaire ervaring voor ons een dikke 9! Één kritische note is wel dat de rekening aan het einde van de avond toch wel erg hoog was, gezien de kosten van de wijn. Toch was voor ons deze meer dan geslaagde avond de eindafrekening waard.

Op stap in Eindhoven

Vind je het net als ons leuk om de avond af te sluiten met een drankje en een dansje? En vind je het daarnaast ook leuk om dat te doen met een gemengd publiek en ook een boel 25+ers?

Dan is De Vooruitgang een echte aanrader! Goede sfeer, leuke aankleding en veel muziek uit de jaren 90 en de 00’s. Terug naar toen, gepaard met Brabantse gezelligheid!

Kortom genoeg te doen en te beleven voor een geslaagd weekeindje Eindhoven.

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s