Valentijntip: choco hartjes vol liefde!

14 februari is het weer zover, dan is het weer Valentijnsdag! De dag om de liefste mensen om je heen een klein beetje extra in het zonnetje te zetten met een lief gebaar.

In huize mamacissepis doen wij niet altijd mee aan de Valentijnsgekte. Dit maakt de verrassing des te groter als er wel een (kleine) surprise is. En om heel eerlijk te zijn vind ik Valentijn ook een commerciële stunt waar heel Nederland en België de afgelopen jaren in mee is gegaan.

Wil je nu toch een hartje uitdelen op Valentijnsdag? Dan deel ik graag een super makkelijk, lekker en liefdevol recept voor “hartjes vol liefde”.

Dit recept is ook heel geschikt om samen met de kinderen mee aan de slag te gaan!!

Wat heb je nodig?

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_1d2ce

heart-symbol Siliconen bakvormpjes met hartenvormpjes (bol.com)
heart-symbol Chocoladereep donkere melk 42% (tony chocolonely)
heart-symbol Chocoladereep melk praline (PLUS fairtrade)
heart-symbol Hazelnoten (Dr. Oetker)
heart-symbol Suikerhartjes (Dr. Oetker)
heart-symbol Spuitzak of een vershoudzakje
heart-symbol Twee steelpannen
heart-symbol Twee stenen schaaltjes die op de steelpannen blijven hangen
heart-symbol Ovenrooster
heart-symbol Snijplank
heart-symbol Gladmaker

Hoe ga je te werk?

Vul de steelpannen voor 2/3e deel met water en zet deze op het vuur. Let op! het water moet heet worden maar hoeft niet te koken. Plaats vervolgens twee stenen schalen in de steelpannen en zorg dat ze in de bovenkant van de pan blijven hangen.

Smelt in elk van de twee stenen schalen een halve chocoladereep in stukken. De gewone melk of pure chocolade gebruik je voor de buitenkant van de bonbons en de praline-chocolade gebruik je voor de binnenkant van de bonbons.

Plaats het ovenrek boven de snijplank en leg daar de silicone vorm boven op.

Leg wat suikerhartjes in alle hartenvormpjes en vul vervolgens alle hartjes in de silicone bakvorm voor ongeveer 1/3 deel met “gewone” chocolade. Probeer dit zo snel mogelijk te doen om zo veel mogelijk het stollen van de chocolade voor te zijn. Zet vervolgens de silicone vorm op de kop om uit te lekken. Hierdoor worden ook de zijkanten van de vormpjes bedekt met chocolade.

IMG_2520

Wanneer de chocolade is gestopt met lekken zet je de bakvorm rechtop en schep je vervolgens de praline-chocolade in een vulzak of vershoudzakje en knipt een klein puntje van de zak af. Verdeel de praline-chocolade over de hartenvormpjes.

Voeg als laatste één hazelnoot toe aan de bonbons en bestrijk de bakvorm met de resterende “gewone” chocolade. Deze kun je gerust over de bakvorm heen strijken.

 

Laat de bonbons afkoelen. Wanneer de bonbons voldoende afgekoeld zijn zet je ze in de koelkast om goed uit te harden. Je kunt de bonbons het beste, minimaal een nacht laten staan in de koelkast.

Haal de volgende ochtend de bonbons uit de vormpjes en schraap eventuele overgebleven restjes van de bonbons af!

Veel plezier met geven en opeten!

Wil je liever niets weggooien?

Smeer de chocolade die op de snijplank is gelekt en de overgebleven chocolade uit over de snijplank en laat dit uitharden. Als het voldoende is uitgehard schraap je met een mes de chocolade in krullen van de plank, smullen maar!

Laat je even weten of het is gelukt, en hoe ze smaakten?

Een gedachte over “Valentijntip: choco hartjes vol liefde!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s