Ze heeft zich maar één keer versproken

Julia (2) en opa fietsen langs een papa met een peuter en een mama achter de kinderwagen. “Kijk Julia zo lopen jullie straks ook samen met baby Bas.” Meer woorden had mevrouwtje pollewop niet nodig om Opa eens even haarfijn uit te leggen dat de aanstaande baby toch echt geen baby Bas zou gaan heten.

Toen wij zwanger waren van de jongste wisten wij met 16 weken dat het een jongetje zou worden. Wauw, wat een geweldig cadeautje om na een dochter en een vlindermeisje een jongetje te mogen toevoegen aan ons mooie gezin!

Naast dat we super blij waren dat het een jongetje zou worden, vonden wij het toch best een uitdaging om een leuke jongensnaam te bedenken. Meerdere opties werden besproken en ook weer weggestreept waaronder: Thijs en Tom.

Uiteindelijk waren er twee namen die steeds weer onderwerp van gesprek waren. Joris en Wouter. Zowel mijn man Thomas als ikzelf vonden dit hele leuke namen, maar bij allebei de namen was er ook enige vorm van twijfel.

Als wij Joris zouden kiezen dan hadden Julia en Joris allebei een naam met als eerste letter een J gehad en Esmee ons vlinderkindje had dan een afwijkende voorletter. Ondanks dat dit niet bewust zo gegaan zou zijn, voelde dit niet helemaal goed.

Wanneer we voor Wouter zouden kiezen zou dit betekenen dat hij dezelfde naam zou krijgen als mijn vader. Ik had gewoon zelf nog nooit gedacht aan het vernoemen van mijn kind en moest toch een beetje aan dat idee wennen.

Er was een moment tijdens een kop koffie bij mijn schoonouders dat we gekscherend (klein beetje met voorbedachte rade) zeiden dat we Wouter wel een leuke naam zouden vonden. Waarop mijn schoonvader heel serieus en lief reageerde: “Waarom zou je dat niet doen? Mijn achternaam zet hij al voort doordat hij een stamhouder is, en de achternaam van jouw vader is niet doorgegeven met twee dochters. Dan heeft de kleine jongen een stukje van mij en ook een stukje van jouw vader”. 

Een beter antwoord had Opa Gerard niet kunnen geven en op dat moment wisten wij (bijna) zeker dat onze kleine man Wouter zou gaan heten.

Ongeveer 2 weken voor de uitgerekende datum hebben we grote zus Julia verteld dat haar klein broertje Wouter i.p.v. baby Bas zou gaan heten. Wij kozen er voor dit met haar te delen zodat zij al een klein beetje aan de naam kon wennen. Daarnaast vonden zowel mijn man Thomas als ikzelf het niet erg als zij zich zou verspreken en het perongeluk aan iemand zou verkalppen.

Terug naar dat moment dat Julia en opa Wouter langs de papa met een peuter en een mama achter de kinderwagen fietsten.
“Kijk Julia, zo lopen jullie straks ook samen met baby Bas”.
Meer woorden had mevrouwtje pollewop niet nodig om Opa Wouter eens even haarfijn uit te leggen dat de aanstaande baby toch echt geen baby Bas, maar Wouter zou gaan heten.

Het moet ongeveer 3 seconden zijn geweest dat Opa dacht “huh, wat zei ze nou?” maar zo snel als de gedachte door zijn hoofd ging, zo snel wuifde hij het weg met de gedachte: “dat zouden ze toch nooit doen……..!”

Toen het moment dat ik mijn vader kort na de geboorte vertelde dat zijn kleinzoon Wouter was gaan heten. Dat moment staat in mijn geheugen gegrift. Mijn vader was een trotse, blije en geëmotioneerde vader en opa die wel 3x heeft gevraagd of het echt waar was. Nog steeds loopt hij naast zijn schoenen van trots!

opa en wouter

Wouter en Wouter 

Wisten jullie kinderen de naam van hun broertje of zusje?
Wat is het verhaal achter de naamkeuze van jullie kindjes?

 

 

 

14 gedachtes over “Ze heeft zich maar één keer versproken

 1. lodi zegt:

  Hier was de oudste nog geen twee toen zijn broertje kwam, nu wisten wij bewust niet of het een jongen of meisje zou worden, dus hadden we het er niet over gehad. De oudste wist na 2 dagen precies te vertellen wat de naam van zijn broertje was 🙂
  En ik kan me voortellen dat opa wouter trots is!

  Geliked door 1 persoon

 2. Anke zegt:

  Wat een lieve foto van opa Wouter met zijn kleinkind!
  Toen mijn moeder zwanger was van mijn broertje, had ze nog geen naam bedacht. Sowieso wilden mijn ouders het geslacht van de baby niet weten. Vandaar dat ik ook nog niet wist hoe mijn broertje ging heten. De naam is uiteindelijk Piter geworden!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s