Meneertje veelvraat en mevrouwtje proppepop

Voor ik het wist verdween de haring en een dikke klodder ketchup in de mond van onze jongste en had de oudste haar tweede goed gevulde schepijsje te pakken.

Als afsluiter van de kerstvakantie gingen wij vanavond gezellig met het gezinnetje wokken. In deze blogpost vertel ik je graag de hysterische en hilarische momenten die dat met zich mee bracht.

Gezellig en lekker uit eten met het gezin, met kinderen van 3 en 5 blijven er meestal drie geschikte keuzes over. Namelijk: de pizzeria, het pannenkoekenhuis of een wokrestaurant.

Aangezien wijzelf geen enorme fan zijn van pannenkoeken en wij geen zin in pizza hadden was de keuze snel gemaakt. We reserveerden dan ook aan het einde van de middag een plekje bij Wok Sprengenhorst in Wenum Wiesel. Naar mijn mening de lekkerste wok in de omgeving van Apeldoorn.

We waren rond 16:45 aanwezig en op het moment dat wij mochten startten met eten waren er nog weinig andere bezoekers in het restaurant! Ideaal, de kinderen konden rustig kijken, lekker rondlopen en zelf hun eten kiezen en opscheppen.

Maar goed dat even ter info nu door naar die hysterische en hilarische momenten.

Meneertje veelvraat

Onze zoon is in September 3 jaar geworden en houdt van eten. Houden van met de hoofdletter H! Hij kan voor een volwassenen mee-eten en probeert alles uit wat wij hem voorschotelen, een echte fijnproever.

47555189-hart-pictogram-vector-logo-hart-embleem-hart-vorm-saamhorigheid-concept-samen-logo-hart-logo-hart-pi Door de gastheer van het restaurant worden wij naar onze plek gebracht. Onze Wouter loopt achter mij aan, hij stopt, springt twee keer op en neer en hangt vervolgens aan de koude kant met zijn hoofdje boven de counter uit. “oooh, wat ziet dat er allemaal heerlijk uit!” zegt hij vervolgens.

47555189-hart-pictogram-vector-logo-hart-embleem-hart-vorm-saamhorigheid-concept-samen-logo-hart-logo-hart-pi Nadat we gesetteld zijn aan de tafel en allemaal wat te drinken hebben uitgezocht, maken we een rondje langs het eten. Wouter en ik startten aan de koude kant. Wil je een keer sushi proberen? “JA!” is zijn antwoord. Ik leg een sushirol met krab op zijn bordje. Voor ik er erg in heb zit de sushi in zijn mond en loopt hij al zwaaiend met zijn hand langs zijn oor door het restaurant. “Hmmm lekker, lekker”

47555189-hart-pictogram-vector-logo-hart-embleem-hart-vorm-saamhorigheid-concept-samen-logo-hart-logo-hart-pi  “Nu wil ik patat!”. Niet veel later worden er frietjes, kipnuggets en een frikandel met saus opgeschept. Aan tafel begint hij heerlijk te smullen. Hij doet een uur over dit kleine bordje friet en zelfs dan is het bord nog niet helemaal leeg.  Verwonderlijk? Niet echt want meneertje is ondertussen op eigen houtje 3 stukken pizza, 6 stukken kroepoek en meerdere frikadellen uit het vuistje gaan halen en heeft deze allemaal verorberd.

47555189-hart-pictogram-vector-logo-hart-embleem-hart-vorm-saamhorigheid-concept-samen-logo-hart-logo-hart-pi Ergens halverwege dit uur loopt Wouter met mij mee om nog wat extra’s te halen. Gamba’s kent hij al en deze vindt hij heel lekker. Hij zegt dat hij vis wil. Dus ik vraag hem wat hij wil. Meneer wil een gamba waarop ik voor de grap zeg: wil je ook een stukje haring?

Ja lekker, mam, doe maar! Wanneer ikzelf terug kom bij de tafel zie ik nog net de haring door de ketchup gaan en rechtstreeks zijn mond in verdwijnen. “Dat vind ik wel lekker hoor!”

47555189-hart-pictogram-vector-logo-hart-embleem-hart-vorm-saamhorigheid-concept-samen-logo-hart-logo-hart-pi En als je dacht dat hij geen toetje meer op zou kunnen, dan heb je je vergist! Hij begon met een raketje en nam als tussendoortje een horentje met pistache-ijs, slagroom en een aardbei. En als dessert koos hij voor voor een spekje vergezeld met een aardbei in witte chocolade en afgemaakt met een ministroopwafel.

Mevrouwtje proppepop

Onze dochter is 5 jaar en een stuk kieskeuriger dan onze zoon. Zij laat zich echt niets meer aansmeren wat er anders dan normaal uitziet. Desondanks lust ze best veel. Wanneer wij aangeven dat ze het moet proeven of opeten gebeurd het maar zelden dat ze het echt niet lust. En oja, ‘mevrouwje proppepop’ zit nooit vol en kan werkelijk waar als maar door blijven eten!

heart-symbol Voorgerecht: friet met kipnuggets, frikadel en saus op een bedje van kroepoek.

heart-symbol Hoofdgerecht: Bami op een bedje van kroepoek met als bijgerecht 3 mini-loempias en een frikadelletje.

heart-symbol Tussengerecht: meerdere willekeurige snacks naar keuze, af te halen bij het buffet.

heart-symbol Nagerecht 1: ijshorentje met 1 bolletje vanille-ijs, slagroom met verschillende topping en een aardbei.

heart-symbol  Ondanks sterk afraden van het ouderlijk toezicht. Nagerecht 2: ijshorentje met 1 bolletje pistache-ijs, toef slagroom met spikkels een oublierolletje en een spekje.

heart-symbol Ondanks dwingend afraden van het ouderlijk toezicht, koos ze als toegift voor een dessert van een spekje vergezeld door een aardbei in witte chocolade, afgemaakt met een ministroopwafel.

Het vervolg

Op de weg terug naar huis viel onze veelvraat vrijwel direct in slaap, maar niet voordat hij nog even vroeg wat we gingen eten. Waar vervolgens niet veel later onze ‘proppepop’ meedeelde, dat het misschien wel handig was om een emmer naast haar bed te zetten voor het geval ze moest spugen. 

Iets met, onderzoekend & ontdekkend leren!

Desondanks ben ik een trotse moeder en gelukkige moeder. Onze kinderen gaan namelijk met plezier mee uit eten en kunnen er net als ons van genieten, hoe fijn is dat!

Zijn jullie kinderen ook zo’n goede combinatie met eten?

9 gedachtes over “Meneertje veelvraat en mevrouwtje proppepop

  1. Mijnbrazilie.nl zegt:

    wij hebben nog geen kinderen, maar zullen ze wel kennis laten maken met de Nederlandse en Braziliaanse keuken. Wij zijn van alles proeven dus dat gaan we in de toekomst wel leren om te proeven

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s