Mijn kinderen en blog worden overgenomen!

Dit weekeinde is er van mijn kant weinig actie op de blog. Ik mag namelijk dankzij mijn lieve vriendinnetje Johanneke gaan genieten van een weekeindje alleen met mijn leuke, lieve en gezellige man.

Maar Johanneke neemt niet alleen de kinderen van ons over maar ook de blog en dat is dan weer leuk voor jullie!

There we go, op naar een weekendje Jo en Co,

Het was ergens in oktober dat Ciska, na de spooktocht bij ons in het dorp te hebben overleeft bleef logeren. Ciska is één van mijn beste vriendinnetjes, (yes ook wij, in de 30 spreken nog van beste vriendinnetjes ) wanneer we eenmaal samen in bed liggen komen daar de gesprekken. Herinneringen worden opgehaald. Waarvan één van mijn meest dierbare herinneringen, namelijk de aanwezigheid van Ciska bij de bevalling van mijn jongste zoontje Luca. Haar aanwezigheid, het feit dat zij Luca als eerste op deze wereld heeft mogen bewonderen en het feit dat ze het eerste gedeelte van de kraamtijd ook hier naast mij in bed lag en opstond wanneer Luca iemand nodig had en samen met mij voor hem zorgde is en blijft zo bijzonder. Helemaal bij de wetenschap dat Ciska toen net drie maanden moeder was van Julia. Ik moest verplicht bedrust houden en kon de zorg voor Luca daardoor niet alleen op me nemen. Wat maakt dat de vader van Luca er niet was, daar wellicht in een ander blog meer over. Onze vriendschap voelde al heel hecht, maar deze tijd samen beleven heeft de vriendschap, voor mij, veranderd in een onvoorwaardelijke vriendschap.

Terwijl wij in de nachtelijke uurtjes aan het kletsen zijn (en al meerdere malen hebben verkondigd dat we toch echt zouden moeten gaan slapen) hebben we het ook over de mooiste verandering in je leven met de komst van kinderen en tegelijkertijd ook 1 van de grootste verandering in je leven, waar je je van tevoren eigenlijk geen voorstelling van hebt kunnen maken hoe erg je het ook geprobeerd hebt.

In mijn omgeving zijn veel vrienden inmiddels ook ouders geworden. Wanneer iemand net zwanger is wordt er weleens gevraagd of ik nog tips had gezien het feit dat ik inmiddels alweer 12 jaar in het moederschap zit (whoeps wat is dat toch alweer lang!). Tips over opvoeding, verzorging en het liefhebben van je kindje wil ik niet geven aan iemand die in verwachting is. Ik geloof erin dat een ieder daar op zijn manier in zal groeien. Wat ik ze inmiddels wel meegeef is dat, wanneer het even kan, ik er echt voor zou zorgen dat je om de zoveel tijd een weekendje weg kan met alleen je partner. Samen ouders zijn is echt iets heel anders dan geliefden zijn van elkaar…

Ciska deelt hoelang zij en Thomas eigenlijk al niet een weekendje weg zijn geweest met elkaar.

Ciska is alweer heel wat jaren samen met haar inmiddels man. In tegenstelling tot ik, als single moeder, vormen zij samen als ouders een gezinnetje met hun kinderen.

Ik schrik van het feit dat het echt alweer een hele tijd geleden is dat ze wat langer dan een aantal uur even ‘alleen’ geliefden van elkaar hebben mogen zijn en zonder er verder over na te denken, zeg ik… Dan gaan we dat weekendje weg regelen voor jullie in de kerstvakantie!!

Ik kom, met mijn kids naar Apeldoorn en zal voor 3 dagen en 2 nachten een gezinnetjes vormen met 4 kids 

Ciska heeft meerdere malen gecheckt of ik dit echt wil en mijn antwoord is en blijft volmondig en 100% JA!!

So there we go. De spullen zijn zo goed als gepakt, wij vertrekken zo richting huize Klein Middelink en gaan er een meer dan gezellig weekend van maken. Traditie getrouw vieren we kerstavond ook in Apeldoorn met elkaar. Ik ben benieuwd hoe ik er tegen die tijd bij zit.

Hebben jullie ook lieve vrienden of familie die we eens een dagje of weekeindje op de kindjes willen passen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s