Help, Wouter is ziek en wij moeten werken!

Lamlendig en futloos ligt hij op de bank. Ik denk toch echt bijna zeker te weten dat hij afgelopen nacht niet zonder mijn weten de marathon van New York heeft gerend of het wereldrecord frikadellen eten heeft verbroken, er moet een andere reden zijn voor zijn gebrek aan energie.

Mijn man Thomas probeerde even hiervoor rond de klok van 06:15 onze zoon Wouter uit bed te krijgen. Met de woorden:”ik wil nog blijven slapen” wimpelt Wouter zijn papa professioneel af. Dit is al op zijn zachts gezegd opmerkelijk te noemen, want normaal gesproken begint de dag van onze kleine vriend ergens tussen 05:45 – 06:15.

De kleine man loopt vervolgens met zijn ziel onder zijn arm over de bovenverdieping. Met moeite kleden we hem aan en als hij eenmaal beneden is gaat hij demonstratief op de bank liggen. Wanneer ik aan zijn borst en rug voel, voelt hij aan als een warme kachel op een gure winterse dag. De thermometer geeft een lichaamstemperatuur aan van 39.8 graden celsius.

Bingo! Vandaag hebben wij de jackpot. Wouter is ziek. Dit is natuurlijk vooral heel vervelend voor dat kleine mensje wat zich zo ellendig voelt. Maar al snel zwelgen mijn man en ik in zelfmedelijden aangezien wij een aantal beren uit de weg moeten ruimen.

“Wij moeten vandaag net als elke maandag en dinsdag allebei werken”

Naast dat het voor ons allebei een werkdag is, hebben wij over een week vakantie en hebben we onze werktijd hard nodig om alle losse eindjes zo goed mogelijk op de rit te krijgen. Ook was onze mini twee weken geleden een hele week onder zeil met griep en koortsklachten waardoor wij beide al aanspraak hadden moeten doen op het medewerken van onze meelevende leidinggevenden.

Gelukkig had ik vandaag wel ruimte om de klussen die ik nog had staan ook thuis op te pakken en af te ronden. Besloten werd dus dat ik vandaag moeder, docent en verzorgende in één zou zijn en met Woutertje thuis zou blijven. Mijn leidinggevende stemde hiermee in en dag 1 was weer gered.

Nu op naar de dag van morgen. Dat is een grotere uitdaging, want beide hebben wij belangrijke lessen en afspraken staan die wij niet zomaar af kunnen zeggen. Ach gelukkig houden wij wel van een uitdaging en zijn problemen maar relatief. Vanavond tijdens onze meeting EHBG (Eerste Hulp Bij Gezinsuitdagingen) zullen Thomas en ik al onze creativiteit en oplossend vermogen maar eens bundelen om tot een actieplan te komen.

Tot die tijd? 
Hoe gaan jullie om met zieke kids als jullie (allebei) moeten werken?

 

 

Een gedachte over “Help, Wouter is ziek en wij moeten werken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s