Hoera 3 jaar, tijd voor een nieuw contactmoment bij het CJG!

Teleurgesteld, ontdaan en toch ook een beetje geïrriteerd verlaat ik het consultatiebureau.“Ze heeft zelfs niet eens naar zijn groei gekeken, is er ook nog wat goed?”

Onze stoere bink is inmiddels alweer ruim een maand drie jaar. De hoogste tijd om naar het consultatiebureau te gaan voor het contactmoment 3 jaar.

Ik kijk hier altijd wel naar uit, meten/wegen, bespreken wat de kinderen allemaal alweer hebben bijgeleerd en ook gezellig bijkletsen met onze fijne wijkverpleegkundige.

Ik neem plaats in de kamer en Wouter loopt achter mij aan richting het speelgoed. “loopt hij altijd op zijn tenen?” De vraag overvalt me een beetje. uhh, hij loopt wel eens op zijn tenen ja, maar volgens mij kan hij ook prima op zijn platte voet lopen.

Ze laat hem nog een keer heen en weer lopen en vertelt ondertussen dat het lopen op de tenen niet goed is voor de pees in de enkel. Deze kan te kort zijn of hierdoor onvoldoende opgerekt worden. Ook geeft ze aan dat sommige kinderen ook wel eens letterlijk op hun tenen lopen omdat er hoge eisen aan hen gesteld worden. Ik merkte dat ik me persoonlijk aangevallen voelde door deze opmerking, zo was het vast niet bedoeld, maar hij kwam wel binnen!

Wouter loopt daarna ook een aantal keer netjes op zijn platte voeten en de wijkverpleegkundige benoemd dat we hier goed op moeten letten en dat het anders verstandig is om naar de fysiotherapeut te gaan. Prima, dat zullen we doen.

Dit bleek punt één van vier die ik dit bezoekje moest incasseren; Wouter haalde de ogentest niet, hij kreeg de vormen niet in de vormenstoof en daarnaast vond de wijkverpleegkundige de uitspraak van onze grote man twijfelachtig.  Ze adviseerde ons om voor een intake naar de logopedist te gaan.

Zelf geef ik aan dat ik logopedie wat te ver vind gaan, maar dat we dit zeker zullen overleggen en zijn spraak goed in de gaten zullen houden. Ook benoem ik dat ik dit ook zal bespreken met het kinderdagverblijf.

Gedesillusioneerd verlaat ik het consultatiebureau.“Ze heeft zelfs niet eens naar zijn groei gekeken, is er ook nog wat goed?” 

To be continued…

Welke ervaringen hebben jullie met het consultatiebureau?

2 gedachtes over “Hoera 3 jaar, tijd voor een nieuw contactmoment bij het CJG!

  1. Blauw zegt:

    Hoi Ciska, mocht het je geruststellen… Liam loopt ook altijd op zn tenen ( al kan hij prima op platte voeten lopen) hij zou vast een echte topsporter ( lees hardloper ) worden en die ogentest? Hij testte ons om te kijken hoe geduldig wij bleven.. hij maakte er een spelletje van! Het was op dat moment een momentopname.. ik kan alleen maar zeggen ; vertrouw op je gevoel 😊

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s