Mamma’s vertellen: Help, tijd voor zindelijkheidstraining en ik heb er twee!

In deze mamma’s vertellen een stukje uit het dagelijkse leven van tweelingmamma Anouk. Elke ouder ontkomt er niet aan. Rond het derde levensjaar begint voor je gevoel de tijd te dringen en is toch echt het moment aangebroken om te beginnen met zindelijkheidstraining. Met één kind kan dat op zijn zachts gezegd al een flinke uitdaging zijn, laat staan met twee! In deze blogpost vertelt Anouk hoe dat bij haar is verlopen.

07ffae83-da10-4586-b91c-77ba0e7ec5cd-2

Het is zover, dé periode waar ik best een beetje tegen op zie, is aangebroken.

Mijn tweelingjongens zijn inmiddels 3 jaar geworden en dat betekend dat we stiekem toch moeten gaan nadenken over een zindelijkheidstraining. Maar waar en hoe begin je, als je er twee tegelijk hebt?

Ik zie overal beren op de weg, en stel het dus maar even uit. Af en toe toch even een dagje buiten zonder luier, eindigde steevast in een plas op de grond, in een hoekje van de woonkamer of keuken.

En opeens is daar dan toch dé dag! Cas die zelf aangeeft dat hij even wil plassen. Ik verwacht niets en jawel, hij doet het!
Wild applaudisseer ik, want YES, mama is trots. Belonen met een sticker dan maar. En ach, misschien is een dagje dierentuin ook een leuke motivatie. Mijn jongens zijn echt wild van dieren en voor Cas blijkt deze beloning dan ook echt te werken.

Binnen een paar dagen heeft hij een vel vol stickers, en bij elk plasje wat hij doet, klapt hij enthousiast en roept; “mama, ik ga naar de dierentuin toe he?”

Yes, het werkt! Na een paar dagen gaat het zelfs zo goed, dat mama weer een beetje rustig kan ademhalen.

Maar dan breekt de dag aan dat hij naar het kinderdagverblijf gaat. Zowel Cas als ik vonden het een mooie dag om zonder luier te gaan. Vol spanning rijd ik na mijn werk naar het kinderdagverblijf, zou het hem gelukt zijn?
Ja hoor, de hele dag droog en alles op de wc! Inclusief de poepjes waar zijn grote zus altijd een beetje bang voor was.

Maar dan zijn we er nog niet, nu nog de nachten. Ach, wat kan er fout gaan? Hooguit een nat of vies bed. We doen het gewoon. Na twee dagen ook in de nacht maar zonder luier, en warempel, we zijn nu 5 dagen verder en hij is elke nacht droog!

Mega trots is deze mama… en waar ik eerst alleen beren zag, hebben we het toch maar even samen geflikt.

Nu deel twee, want Thom die vindt het allemaal reuze interessant, wil graag stickers en naar de dierentuin; maar hij heeft het nog niet in de gaten.
Het komt wel! Er is er één hartstikke zindelijk en de ander volgt vast vanzelf.

Bijkomend voordeel is natuurlijk dat ik nu met één pak luiers de week door kan komen, goed voor de portemonnee!

img_3235

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s