Help-ID4kids – Eerste Hulp bij druiven en doperwten

Even kijken of de kinderen nog gezellig aan het spelen zijn, de plek waar je ze net nog had zien spelen ligt er verlaten bij. Je adrenaline-peil stijgt en met een snelle pas loop je alle speel en verstop-plekken af op zoek naar je grootste bezit. Je bloed heeft inmiddels het kookpunt bereikt, en je begint te zweten op plekken waarvan je nooit eerder wist dat je daar kon transpireren!

Je kind is WEG!

Er zal toch niets ergs gebeurd zijn, wat nou als hij de weg naar huis niet meer weet? Hij kent onze volledige achternaam niet en heeft ook geen telefoonnummer op zak!

In de meeste gevallen, zo vlak voordat alle buren mee gaan zoeken en je net op het punt staat de politie in te schakelen, komt je kind doodleuk aanlopen en durft zichzelf en jou vervolgens vol verbazing te vragen wat er aan de hand is en waar je je druk om maakt.

Voor je het weet zijn zowel ouder als kind elkaar uit het oog verloren. Of je kind nu een druiven of doperwten karakter heeft. Afgeleid worden of de weg kwijt raken is in een split of a second gebeurd

De druiven

Dromerige kinderen worden ook wel druiven genoemd. Deze kinderen laten zich nogal eens afleiden en blijven zo nu en dan zonder dat ze het zelf of de ander het door heeft lang hangen, lang kijken of staren. Ze raken afgeleid en hun aandacht is gemakkelijk getrokken, impulsen zijn dan moeilijk te bedwingen. Tijdens deze momenten raken ze zowel mentaal als fysiek verwijderd van het hier en nu.

Onze zoon is zo’n typische druif, in een eerdere blogpost vertelde ik over Serious Request 2017 waar wij en onze zoon Wouter (2 jaar) elkaar uit het oog verloren. Hoe deze stressvolle momenten verliepen, hoe ik me voelde en hoe het is afgelopen schreef ik op in een open en eerlijke post.

De doperwten

Doperwten krijg je nooit aan je vork geprikt, ze rollen altijd de ‘verkeerde’ kant op, weg van jou! Ze zijn altijd op zoek naar avontuur en zoeken de grenzen op en gaan er ook geregeld overheen. Even testen hoe mijn ouders reageren als…..

Onze dochter is bijvoorbeeld, zo’n typische doperwt: een ondernemende jonge meid met veel pit en durf. Zo nu en dan zoekt ze bewust de grenzen op. Hoe harder wij roepen dat ze bij ons moet blijven hoe harder zij van ons wegloopt.

Waarom is een Help-ID belangrijk

Afgelopen week nog, waren wij blij dat ons lieve 5-jarige doperwtje een HelpID-4kids om haar arm had. Wij brachten een bezoekje aan een camping die ons leuk leek om volgend jaar zomer onze vakantie door te brengen. Op deze camping was een binnen speeltuin aanwezig.

We waren amper door de poortjes en Julia sprintte voor ons uit naar de speelhal. Langzaam liepen we achter haar aan en riepen naar haar en onze zoon dat we aan de rand zouden gaan zitten.

Toen we, nog geen minuut later, toch maar even gingen checken waar onze dochter was gebleven konden we haar nergens meer vinden. Na een aantal niet succesvolle rondjes ben ik maar even gaan kijken of haar slippers nog op de plek stonden waar zij ze had achtergelaten, dit was niet het geval.

Op het moment dat ik zelf uit de binnen speeltuin wilde lopen zag ik haar in de algemene hal zitten. Daar zat ze aan een tafeltje met twee andere kindjes en een papa een kleurplaat te maken.

Ze had zelf aangegeven dat ze ons was kwijtgeraakt en dat onze telefoonnummers op haar armbandje stonden. Een andere adequate vader had haar armbandje meegenomen naar buiten (voor goede ontvangt) en probeerde ons te bellen.

Gelukkig was het telefoontje niet meer nodig en hadden we elkaar al weer terug gevonden.

Wat is Help-ID4kids?

Voor alle andere druiven, doperwten en andere ondefinieerbare types en hun ouders heeft Help-ID4Kids een handig, hip en prettig draagbaar armbandje ontworpen. Dit armbandje is ontwikkeld zodat het kind de belangrijkste informatie, die er nodig is om kind en ouder snel te herenigen dicht bij zich draagt.

Review

Wij gebruiken de Help-ID4kids inmiddels zo’n 2 jaar en zijn erg tevreden over deze SOS-armbanden hieronder vertel ik je graag waarom.

Facebook zoals hand-symbool overzicht Gratis Icoon Personaliseren
Je kan de armband naar smaak, in veel verschillende combinaties ontwerpen. Zo kun je kiezen uit 15 verschillende bandjes en 3 verschillende plaatjes.

Facebook zoals hand-symbool overzicht Gratis Icoon Voldoende tekstregels
Op alledrie de plaatjes kun je vijf regels vullen met informatie, hierdoor kun je zelfs belangrijke medische gegevens aan het plaatje toevoegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan allergieën of medische aandoeningen zoals epilepsie of hartproblemen.

banner_4

Facebook zoals hand-symbool overzicht Gratis Icoon Kindvriendelijk
De bandjes zitten comfortabel zijn BPA-vrij en ze veroorzaken geen allergische reacties. Onze kinderen hebben een erg gevoelige huid en krijgen snel allergische reacties en eczeem. Gelukkig kunnen ze deze armbandjes erg goed verdragen en zitten ze bij hen zo lekker dat ze de bandjes dag en nacht omhouden.

Facebook zoals hand-symbool overzicht Gratis Icoon Water en zeep vriendelijk
Deze zomervakantie hebben wij vier weken lang mogen genieten van zon, spelen en zwemmen op de camping. De Help-ID bandjes van onze kinderen waren voorafgaand aan de vakantie circa drie maanden oud en tijdens deze vakantie gingen wij minimaal één keer per dag zwemmen en werden onze kinderen gemiddeld om de dag gedoucht. De armbandjes zijn al die tijd netjes gebleven! Er was geen sprake van slijtage of verkleuring.

Facebook zoals hand-symbool overzicht Gratis Icoon Gemakkelijk en snel geleverd
De website en het bestellen werkt gemakkelijk en snel, zelfs via de smartphone zijn de bandjes binnen enkele minuten besteld. Voor 11:00 besteld is de volgende werkdag in huis.

Facebook zoals hand-symbool overzicht Gratis Icoon Om rekening mee te houden
Onze ervaring is wel dat de metalen plaatjes wat minder geschikt zijn voor jongeren en/of actievere kinderen. Dit omdat het aluminium minder buigzaam is dan de silicone plaatjes en omdat er sneller krassen op kwamen waardoor de tekst moeilijker af te lezen was.

Nog wel even noemen: bij het schrijven van deze review ontdekte ik dat Help-ID 3 jaar garantie geeft op het graveerwerk!

TIPS van Help-ID4Kids

Deze tips zijn afkomstig van de website van Help-ID4kids.
Facebook zoals hand-symbool overzicht Gratis Icoon  Zet geen adresgegevens op je plaatje
Facebook zoals hand-symbool overzicht Gratis Icoon  Plaats voor je mobiele nummer altijd +31 en vervolgens 6 etc., daarmee ben je ook in het buitenland bereikbaar.
Facebook zoals hand-symbool overzicht Gratis Icoon  Leg aan je kind uit waarom het belangrijk is dat ze een Help-ID4Kids SOS-armbandje dragen.
Facebook zoals hand-symbool overzicht Gratis Icoon  Raak niet te snel in paniek. Zelden raakt een kind echt vermist.
Facebook zoals hand-symbool overzicht Gratis Icoon  Controleer of je mobiele telefoon opgeladen is en aan staat.
Facebook zoals hand-symbool overzicht Gratis Icoon Instrueer je kinderen als ze verdwalen, om hulp te vragen aan een moeder met kinderen.
Facebook zoals hand-symbool overzicht Gratis Icoon Een verdwaald kind loopt meestal met de wind mee. Dus start met zoeken met de wind in de rug.
Facebook zoals hand-symbool overzicht Gratis Icoon Doe het armbandje om de pols van je kindje waarmee hij/zij het bestek vasthoudt, daarmee is het voor hem/haar nog lastiger om het armbandje los te krijgen.
Facebook zoals hand-symbool overzicht Gratis Icoon Word vooral niet boos als je kind terecht is. Uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk.
Ook met een Help-ID4Kids SOS-armbandje moet je je kind in de gaten houden

Winnen

Ben je helemaal om en wil je ook graag een hip en kindvriendelijk SOS-armbandje voor je druif of doperwt?

In samenwerking met Help-ID4Kids mag ik één Help-ID4kids bandje weggeven. Wat moet je daarvoor doen?
Facebook zoals hand-symbool overzicht Gratis Icoon Like de facebook pagina van mamacissepis
Facebook zoals hand-symbool overzicht Gratis Icoon Laat in een reactie onder deze blogpost of op Facebook weten waarom jij een Help-ID zou willen winnen.

Deze actie sluit op 08 September 2018. Kort daarna zal de winnaar bekend worden gemaakt op deze website en de facebookpagina van Mamacissepis.

* Deze review en bijbehorende winactie is tot stand gekomen in samenwerking met Help-ID4Kids*

17 gedachtes over “Help-ID4kids – Eerste Hulp bij druiven en doperwten

 1. Jessica zegt:

  Wat zou het fijn zijn om deze bandjes te winnen. Wij zijn pas onze dochter een half uur kwijt geweest, dat was echt het ergste en langste half uur van mijn leven. Op dat moment kon ook niemand van het park ons helpen….
  Je moet altijd zelf alert blijven, maar deze bandjes zouden ons een fijn gevoel geven.

  Geliked door 1 persoon

 2. anke zegt:

  Wat een leuk geschreven en herkenbaar stuk!
  Met 4 kids komen wij soms ogen te kort. Vooral onze tweeling van bijna 2 kan er wat van. Ze willen natuurlijk altijd met de oudste twee mee, maar ja dat vinden papa, mama (en ook hun broer en zus) niet altijd zo’n goed idee. Maar die ene seconde of zelfs die tiende van een seconde dat je even niet kijkt…weg zijn ze! Liefst allebei een andere kant op, alsof ze snappen dat je ze niet tegelijk kan “vangen”. Wel goed voor onze beweging, maar niet voor ons hart. Daarom zouden de bandjes een uitkomst zijn, als we er 1 winnen zou dat natuurlijk heel fijn zijn!

  Geliked door 1 persoon

 3. Stephanie Leijer zegt:

  Ik heb ze bij mijn neefjes gezien en dacht die moet ik hebben voor onze 2 jongens Finn en Pepijn. Het zijn niet echt druiven, en al helemaal geen doperwten, maar vindt het een prettig en veilig gevoel dat ze ze dragen. En onze oudste vindt ze ook wel erg stoer bij zijn neefjes en wil ze zelf ook om !

  Like

 4. Cristel zegt:

  Heel herkenbaar de doperwt…ons zoontje van 3 is altijd rond aan het scharrelen en aan het spelen met andere kindjes. Heel sociaal maar altijd bij ons uit de buurt 😉 we rommelen nu met een plastic naambandje maar deze armband lijkt me ideaal en lang te gebruiken!

  Like

 5. Janneke zegt:

  Ideaal deze armbanden, niet alleen om je weer met je kind te kunnen herenigen, maar ook bij belangrijke ziektes of andere belangrijk informatie. Onze zoon draagt deze armbanden al vanaf dat hij een jaar is. Inmiddels zijn we toe aan het 4e armbandje na 5 jaar 24/7 dragen. Onze dochter doet sindsdien nog steeds met hetzelfde armbandje! Zij draagt hem alleen als we naar een evenement, pretpark o.i.d. gaan.

  Wij zouden dus graag kans maken op een nieuw exemplaar voor ons zoontje!

  Like

 6. Monique zegt:

  Hallo, al zoekend op google naar id bandjes kom ik op je blog terecht.
  Wat een leuk blog en helder geschreven! Waar het zoeken naar id bandjes niet goed voor is 😉
  Goed om te lezen dat ze niet snel een allergische reactie zullen geven, mijn zoon heeft ook een gevoelige huid.
  Hij heeft altijd een id ketting om gehad als we op vakantie gingen maar nu hij op schoolreisje gaat lijkt het me veiliger om een id armband om te doen. Hij maakt zich druk dat hij niemand meer van school vinden dus een help id for kids lijkt me een ideale oplossing. En ze zien er nog leuk uit.
  Ik doe graag mee aan de actie.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s