Esmee-dag

Vandaag 08 Augustus 2018 om 20:00 is het precies vier jaar geleden dat onze tweede dochter Esmee werd geboren. Na een zwangerschap van 24 weken, hebben we haar moeten laten gaan om haar een zwaar leven te besparen.

Een bijzondere dag met veel verdriet maar ook trots en blijdschap omdat we Esmee in ons leven, gezin en hart hebben mogen verwelkomen.

Zowel voor ons als voor onze twee andere kinderen, Julia en Wouter, zal ze altijd een deel van ons zijn. We kunnen en willen haar niet vergeten en haar op een leuke manier eren.

Elk jaar vieren wij dan ook Esmee-dag.

2015 EsmeeDAG 1

De eerste Esmee-dag vierden we wat ingetogen, ik was zwanger van onze jongste spruit en was de maanden voorafgaand erg druk geweest met het schrijven van mijn allereerste blogpost over het proces wat we hadden doorgemaakt rondom de geboorte van Esmee. Ik had veel herbeleefd, gehuild en van me afgeschreven.

Tijdens Esmee-dag was het daarom tijd voor gezelligheid en het ophalen van mooie herinneringen.

We haalden samen met Julia een gebakje en hebben geproost op onze dochter en zusje. We hebben dubbel en dwars genoten van jouw 1e verjaardagsgebakje.

We hebben veel gepraat met beide opa’s en oma’s  en gingen ’s avonds lekker uit eten met mijn ouders en zus met haar gezin. 8 Augustus is namelijk ook de trouwdag van mijn ouders en in 2015 waren zij 35 jaar getrouwd.

Ook hebben we die dag een wensballon opgelaten welke wij van twee dierbare vrienden hadden gekregen om op deze dag nog iets symbolisch te kunnen doen om Esmee te herdenken.

2016 Esmee-dag 2

Weken van te voren hadden we kaartjes besteld voor de Julianatoren en een restaurant gereserveerd om samen met onze twee andere kinderen de dag groots te vieren.

Helaas liep deze dag even anders dan bedacht.

Op 08-08-2016 moest onze zoon Wouter geopereerd worden, verplaatsen was een optie maar dan gingen er wederom maanden aan wachttijd overheen.

Wij kozen er voor de operatie door te laten gaan, het gaf mij rust te weten dat Wouter op EsmeeDAG geopereerd zou worden! Ik wist zeker dat er die dag een lief klein engeltjes over hem zou waken en hem zou beschermen en helpen.

IMG_5987
Het balletje kan raar rollen deel 2

2017 Esmee-dag 3

We begonnen de dag met een uitgebreid ontbijtbuffet en reden daarna door naar een superleuke binnenspeeltuin in zwolle waar de kinderen en wij onszelf goed vermaakt hebben.

’s Avonds gingen we heerlijk uit eten en in de avond lieten onze dochter en zoon een tros ballonnen op met daaraan een kaartje met een mooie boodschap voor Esmee. Helaas waren de helium ballonnen die we hadden gebruikt niet sterk genoeg en is het kaartje bij ons gebleven.

IMG_0348

2018 Esmee-dag 4

Dit jaar gaan we voor het allereerst samen met onze twee kinderen naar de Efteling en doen we een nieuwe poging om een kaartje naar de hemel te sturen met een aantal prachtige balonnen!

Balonnen oplaten

Het oplaten van de ballonnen willen wij elk jaar laten terugkeren als symbool van de herdenking aan ons vlindertje Esmee.

4 gedachtes over “Esmee-dag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s