Model voor 1 dag!

Mamacissepis stapte voor één dag in het leven van een plus size fotomodel. Hoe dat is gegaan, hoe ik het heb ervaren en hoe de foto’s zijn geworden lees en zie je in deze blogpost.

Enkele maanden geleden kwam er in mijn tijdlijn op facebook een advertentie voorbij van een kledingzaak voor dames met een maatje meer.

De kleding en de foto’s op de Facebookpagina spraken mij erg aan. De kleding leek mij erg divers en in mijn ogen was het vlotte en moderne kleding. Een “moderne” outfit is niet geheel onbelangrijk, en als je het mij vraagt ook niet voor vrouwen met een maatje meer.

Op de foto’s die geplaatst werden op de pagina was goed te zien dat de kleding ook bij vrouwen met een hogere kledingmaat niet misstaat. Op veel foto’s van zowel personeel als tevreden klanten spatten de vrolijke vollere dames met goed passende en mooie outfits van het beeld.

Ik werd enthousiast en gaf de Facebookpagina van Zizzi Amersfoort een like om hen te blijven volgen. Aangezien ikzelf in Amersfoort werkzaam ben nam ik mijzelf voor om een keer een kijkje te nemen in de winkel.

Wanneer er maanden later een oproep voorbij komt heb ik nog steeds niet de stap genomen om na afloop van mijn werk de winkel een bezoek te brengen.

De oproep

“FOTOSHOOT | wordt model voor 1 dag!” stond er bovenaan de oproep. Eerst zoek je samen een leuke kledingset uit. Vervolgens word je opgemaakt door een visagist en als kers op de taart zet een professioneel fotograaf je op de foto.

Nadat ik het telkens weer uitgesteld heb moest het bezoek er toch maar eens van komen! Ik melde mijzelf aan en ik was welkom om aan het einde van de middag mee te doen aan deze leuke actie.

Onder het mom, dan maar meteen goed, stapte ik enkele weken later Zizzi binnen. Oopsieeee! Helaas had ik mijzelf vergist in de tijd en kwam ik ruim 1,5uur te laat binnen lopen.

Ik werd hartelijk ontvangen en ondanks dat ik verre van op tijd was, was ik van harte welkom om alsnog mee te doen. Er werd mij wat te drinken aan geboden en op tafel stonden wat lekkere kleine hapjes klaar voor de “modellen”.

Om mij heen waren er meerdere dames aanwezig die deze ervaring heel spannend vonden! Zo vertelde een aantal dames mij dat ze zoiets nog nooit hadden gedurfd en dat het er nu toch maar eens van moest komen! Op dat moment realiseerde ik mijzelf dat er nog veel vrouwen erg onzeker zijn over hun “volle” lichaam en hoe belangrijk deze manier van aandacht en deze positief beladen ervaring voor deze vrouwen is.

Op zoek naar de outfit

Ik mag aan de slag! De eerste twee outfits staan mooi en zitten lekker. Oke, het staat goed. maar toch vind ik dat mijn vrouwelijke vormen wat zichtbaarder mogen zijn en ook vind ik deze setjes kleding niet heel spannend.

In het rek dat naast mij hangt zie ik een heel stoer jasje hangen met legerprint. Dit combineren we met een blauwe spijkerbroek en een zwart t-shirt met gouden ster. Dit is de vernieuwende, mooie en stoere outfit die ik zocht. Dit wordt hem!

Door naar de visagie

Normaal draag ik 1 à 2 keer per jaar make-up, dit is dus best wel een ding voor mij!
Er schieten dan ook veel gedachtes door mijn hoofd als ik merk dat de visagiste helemaal niet zuinig is met de hoeveelheid make-up die ze gebruikt! Wanneer ik ook nog opmerk dat ze een donker lijntje om mijn lippen tekent en hier een dikke laag licht roze lipgloss overheen smeert is het plaatje compleet!

Wanneer de visagiste mij een spiegel aanreikt om te kijken ben ik dan ook bang dat ik er uit zie als de toekomstige bruid van IT de horror clown.

Ik kijk en ik schrik, ik schrik van de heftigheid van mijn lippen. De visagiste begrijpt mij helemaal en pakt met een vriendelijke glimlach een tissue waarmee ze de ergste glans en de lijn rond mijn lippen wegwrijft. Nu ben ik tevreden. Ik kijk nog even in de grote spiegel en denk: zo kan ik er mee door!

Say CHEESE!

De fotograaf staat al klaar. Het is een Duits sprekende iele man die mij in het Engels aanwijzingen geeft. Het is de combinatie van de gebrekkige Engelse taal, een hoog stemgeluid met een te grote glimlach en een opvallend lachje die mij continue doen denken aan mr. Bean. Ik word er helemaal vrolijk van!

De fotograaf geeft veel aanwijzingen en ik verplaats mijzelf daardoor in allerlei ongemakkelijke, vreemde houdingen. Dit kunnen nooit mooie foto’s worden!

Wanneer de fotograaf klaar is, is het tijd om op het scherm mijn foto’s te bekijken.
Wauw, ik ben blij verrast, ik vind ze geweldig!

Deze diashow vereist JavaScript.

Naast dat ik de outfit op de foto’s heb gekocht heb ik nog wat andere setjes en een leuke zomerjas meegenomen, ik zeg goed geslaagd!

Wat een bijzondere middag en wat een leuke winkel met mooie kleding. Dit in combinatie met de professionele en liefdevolle verkoopsters maken Zizzi een prettige en goede winkel voor de vollere dames die op zoek zijn naar een comfortabele moderne outfit!

Laten jullie in een reactie weten wat jullie van mijn outfit en de foto’s vinden?

16 gedachtes over “Model voor 1 dag!

 1. Wanda zegt:

  Wat ontzettend leuk joh dat je hiervoor ben gevraagd! Leuke kleding ook, lekker stoer en toch ook vrouwelijk. Je make-up ziet er prachtig uit, Leuke ervaring om met veel plezier op terug te kijken!

  Geliked door 1 persoon

 2. Manon zegt:

  Wat ontzettend cool zeg, om zo eens voor 1 dag fotomodel te zijn! Haha oeps, 1,5 uur te laat, maar fijn dat ze het niet erg vonden. De foto’s zijn super geworden, je ziet dat je geniet van je prachtige outfits!

  Geliked door 1 persoon

 3. Paula zegt:

  Ik heb het ook gedaan. Ik vond het ook een hele fijne geweldige ervaring. Jezelf eens op en top vrouw voelen. Heel herkenbaar hoe je schrijft. Veel make-up, o jee gedachte, maar geweldig resultaat. En inderdaad Mr. Bean! 😂😂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s