Ik herkende haar gelijk!

In de afgelopen zeven jaar dat ik werkzaam ben als docent en loopbaanbegeleider binnen het MBO heb ik met veel studenten een bijzondere band mogen opbouwen. Maar zo nu en dan passeren er studenten die je net nog een beetje meer in je hart raken.

Zo ook met Tiffany, de eerste kennismaking met haar deed iets met mij. Vol enthousiasme en met een brede lach stapte ze ruim 4 jaar geleden als loopbaanleerling mijn klas binnen.

Een stoere meid van buiten maar lief, zorgzaam en kwetsbaar van binnen. Ik weet nog goed dat ze indruk op mij maakte omdat ze durfde kritisch naar zichzelf te kijken en volwassen studiekeuzes maakte.

Een “zelfstandige” puber, want ook het pubergedrag was wel degelijk aanwezig.

Ik werkte het schooljaar daarop bij een andere opleiding, waardoor wij elkaar niet meer zagen of spraken. De afgelopen jaren heb ik mijzelf vaak afgevraagd hoe het met Tiffany zou gaan. Heeft ze haar studie afgemaakt? Hoe ziet haar leven eruit?

En dan… verschijnt er op 20 maart een nieuwe video van vier handen op één buik in mijn nieuwsoverzicht op Facebook. Het is de intro van de volgende aflevering.

Daar zag ik haar zitten met die mooie bolle babybuik en een klein mannetje waar zij voor moet zorgen.

Haar situatie lijkt me erg pittig. Ze is pas 20 en dan al twee kindjes die allebei nog heel klein zijn. Ik vraag me dan ook af of het niet erg moeilijk voor haar is om alle ballen hoog te houden.

Diezelfde avond heb ik de aflevering bekeken.

Ik herkende haar gelijk!

De aflevering gaf me een kijkje in haar leven. Ik herkende meteen die stoere meid van buiten met het hart van goud van binnen. Bij de eerste beelden die ik zag van Tiffany met haar oudste zoontje, zag ik meteen wat voor liefdevolle en zorgzame oermoeder ze is.

Ze fleurt op bij het zien van haar zoontjes en geniet zichtbaar van de momenten die ze met hen mag delen. Bentley en Jaivey zien er gezond, stralend en tevreden uit.

De kleine mensjes zorgen er volgens mij ook voor dat Tiffany aan de slag is gegaan met de relatie met haar ouders. Hierdoor heeft zij in mijn ogen als persoon een enorme groei doorgemaakt.

Na het zien van deze aflevering denk ik dat de geboortes van Bentley en Jaivey haar leven een hele positieve wending hebben gegeven. Ze ziet er erg gelukkig uit en lijkt enorm te groeien en bloeien.

Ze is een sterke vrouw en moeder geworden die geen uitdaging uit de weg gaat en hard werkt aan een mooie/ fijne toekomst voor zichzelf en haar twee zoontjes.

Lieve Tiffany: ik wens jou alle geluk en veel succes met het overwinnen van de laatste hobbels op weg naar een mooie en liefdevolle toekomst samen met Bentley en Jaivey.

Bekijk hier de aflevering van Tiffany bij vier handen op één buik.

13 gedachtes over “Ik herkende haar gelijk!

  1. Bianca Ronday zegt:

    Wat ben jij een betrokken leer, wauw. Ik had je graag op mijn school gehad, dan was ik misschien beter in het gareel gebleven en mijn capaciteiten benut. Lijkt me wel heel apart om iemand te herkennen in een serie als deze.

    Like

  2. Frederique zegt:

    Ik kan me goed voorstellen dat je als docent en loopbaanbegeleider je afvraagt hoe het gaat met bepaalde leerlingen. Je ziet ze natuurlijk slechts ‘even’, ze komen en gaan maar lijkt me niet meer dan logisch dat je je soms hecht. Ik vraag me ook soms van sommige oud-docenten hoe het met ze zou gaan.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s