Ik erger me soms…

Vanaf het moment dat ik moeder werd ontstonden er opeens nieuwe irritaties. Ik erger mijzelf namelijk soms groen en geel aan andere moeders, vaders en/of andere vaste verzorgers.

Hieronder een TOP 10 lijstje van situaties/ gedragingen waar ik mijzelf het meest druk om kan maken.

10. Fristi en een geglaceerde donut.
Wie net als mij zo nu en dan in de plaatselijke indoorspeeltuin te vinden is, zal deze ouder niet onbekend voorkomen. Ik kan er niet omheen dat ik regelmatig dezelfde gezichten tegenkom en ik bij sommige kinderen steeds weer hetzelfde “ongezonde” recept voorbij zie komen.

Wat te drinken en een lekkere snack horen er natuurlijk een beetje bij, maar waarom geven sommige ouders hun kinderen met regelmaat een flesje fristi of chocomel te drinken en voor de lekkere trek zon vette donut inclusief donkerroze glazuurlaag en toegevoegde suikersnoepjes?

9. Bewust opvoeden
Zoals je hierboven hebt kunnen lezen ben ik geen voorstander van megavette, zoete tussendoortjes met een overvloed aan suikers, calorieën en e-nummers. Maar ook bij het tegenovergestelde heb ik mijn vraagtekens. Is het wel zo gezond om je kind volledig biologisch en zonder e-nummers en suikers op te voeden? Ik ben van mening dat iets ongezonds moet kunnen zolang het maar in balans is.

Iedereen heeft uiteraard de keuze om zijn kind bewust op te voeden, maar waar mijn nekharen toch wel een klein beetje van overeind gaan staan zijn ouders die heel spastisch om gaan met producten die suiker of e-nummers bevatten alsof hun kind ter plekke neervalt bij een minder gezond voedingsmiddel.

8. Foto’s van je kinderen gebruiken als profielfoto op social media
Als geen ander snap ik hoe trots je bent op je kinderen en hoe graag je dit soms wilt delen via social media. Ik doe dat dan ook graag en vaak. Maar één ding begrijp ik niet, waarom stellen ouders een profielfoto in met een foto van de kinderen zonder dat zij er zelf op staan. Ten eerste zijn deze foto’s voor iedereen te zien en ten tweede is het niet voor niets jouw profiel!

7. Kinderharen die helemaal perfect gestyled zijn
Oke ik geef toe, deze irritatie komt volledig voort uit jaloezie.
Maar ik vind het verschrikkelijk irritant als ik de meest spectaculaire ingevlochten kapsels en über hip gestileerde kuiven voorbij zie komen.

Nog erger is het als de kapsels er aan het einde van de dag nog net zo’n mooi en gestroomlijnd uitzien. Want het kapsel van mijn kinderen ziet er na een gemiddelde schooldag ongeveer zo uit..

zielige-kip-240x300

6. Ah toe nou…. één kusje 
Knuffels en kusjes zijn op zijn waardevolst/ liefdevolst als ze vanuit spontaniteit gegeven worden.  Waarom zijn er dan nog steeds mensen die kinderen een knuffel of een kus willen afdwingen?

5. Het doorgeefluik 
Via het kind richting een volwassenen communiceren of via de volwassenen richting het kind communiceren. Hoe jong een kind ook is, spreek het gewoon als persoon aan.

4. De speen
Wat ik soms ook niet goed begrijp zijn ouders die hun kinderen van 4 jaar of ouder in het openbaar met een speen rond laten lopen of rijden (buggy). Dat je kind in de auto of in bed nog met een speen slaapt kan ik nog inkomen, maar waarom in het openbaar?

3. De voordringer 
Je kent dat wel, je bent in een pretpark en de hoofdpersonages van het park staan klaar om met alle “fans” op de foto te gaan.

Omdat je kind zo graag op de foto wil loop je in gemiddelde pas richting de fotograaf. Daar komt weer zo’n moeder die haar kind nog even snel voor de jouwe drukt.

Daar steek ik mijn energie al niet eens meer in, geniet er van!

2. De hebberd
Van die ouders die alles wat gratis is willen hebben! Als er in een winkel een proefsample wordt uitgedeeld staan ze vooraan, maar wat denk je van de prijswinnende ballenmachine bij de plaatselijke binnenspeeltuin.

Ik leg het spel even uit: het is de bedoeling dat “kinderen” ballenbakballen in de machine stoppen en na een x aantal ballen rolt er een zilveren bal uit de machine. Heb je een zilveren bal gewonnen, dan ga je naar de balie en krijg je een kleine verrassing (sleutelhanger of kortingskaartje).

Je raadt het al: van die ouders die hun kinderen aan het pushen zijn en daarnaast zelf fanatiek de ballen in de machine stoppen en de zilveren ballen met eksterogen in de gaten houden. Zij liever dan ik.

1. Moet dat nu?
Dat er überhaupt nog mensen zijn die roken is niet te veranderen, maar waarom roken ouders in het bijzijn van hun kinderen? Wat ik het meest storend vind is roken achter een kinderwagen. Lieve ouders, kan dat niet anders?

Ik geef toe: aan sommige van deze punten maak ik mijzelf ook wel eens schuldig 😌.

Aan welke ergernis maak jij jezelf wel eens schuldig? Heb je misschien nog een leuke aanvulling voor deze lijst? Laat het weten in een reactie.

7 gedachtes over “Ik erger me soms…

  1. Cynthia zegt:

    Die ergernissen rondom de profielfoto’s en rokende papa’s en mama’s begrijp ik heel goed! Herkenbaar! Ik heb ook moeite met ouders die met hun kinderen in de speeltuin (of mij part ergens anders) zijn en alleen maar naar hun smartphone staren! Doe eens gek! Speel eens met je kind!

    Like

  2. marlieslentjes31 zegt:

    Ik ben zelf nog geen moeder, maar ik kan me je ergernissen goed voorstellen. Ik kan me hier ook aan ergeren. Ik denk vooral aan de Fristi en geglaceerde donut, al is iemand die voorkruipt ook heel zielig hoor. Ik zou toch een opmerking maken, anders komt zo iemand er altijd mee weg.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s