Wees groots en geniet!

​Ik neem jullie mee in Wouter’s overtuiging, zijn levensmotto ofwel zijn mantra: “wees groots en geniet of leef helemaal niet”

Onze zoon Wouter (22-09-2015) is een zogenoemde regenboogbaby. Hij werd geboren na het verlies van ons vlinderkindje Esmee*.

Kan het zijn dat Wouter zich bewust is van het geluk dat hij heeft hier te mogen zijn en dit leven te mogen leiden? Voelt Wouter aan dat zijn papa en mama zichzelf gezegend en bevoorrecht voelen met dit prachtige cadeau? Of kan het zo zijn dat onze twee kleine vriendjes elkaar ontmoet hebben tussen hemel en aarde en een deal hebben gesloten voordat Wouter in ons leven kwam?

Hoe dan ook: Wouter is Groots (niet alleen in lengte) en geniet, misschien zelfs voor twee!

Mocht er sprake zijn van een dealtje dan bestaat deze overeenkomst uit de volgende afspraak: slaap, geniet, lach, heb lief, knuffel, kus, eet, boer en huil alsof het je laatste keer zou kunnen zijn……en als het even kan doe het voor ons allebei.

Slaap
Tot ongeveer 4 maanden geleden dacht ik dat “slapende baby’s” een fabel was dat verzonnen was om het geboortecijfer enigszins op peil te houden. We moeten eerlijk zijn. Als wij als wensouder voorafgaand (echt) zouden weten dat de meeste baby’s naast veelvuldig eten, het produceren van heel veel spuitluiers, doelloos voor zich uit staren en huilen alleen maar hazenslaapjes doen zou het zo maar eens kunnen zijn dat het geboortecijfer terugloopt.

Aan alle aanstaande mama’s en papa’s: er is hoop! Ik vertel jullie graag meer over één van het type slapende baby.

Wouter houdt van slapen! Hij slaapt graag en veel. Wakker worden doet hij op een enkele uitzondering na alleen voor de fles of nu hij wat ouder wordt voor wat speeltijd.

Naast dit alles krijgt Wouter tijdens zijn nachtslaap voldoende lichaamsbeweging en maakt hij er een sport van om op ongeveer één meter breedte zoveel mogelijk centimeters van het matras in gebruik te nemen.

Regelmatig ontwaakt hij in de meest bizarre ongemakkelijke houdingen en elke keer vraag ik mijzelf dan af hoe het mogelijk is dat hij hierdoor niet wakker is geworden.

Gezien zijn leeftijd en bijbehorende motorische ontwikkeling is de kleine man nog niet in staat zich om zijn as te draaien. Ik moet er nu al om lachen als ik denk aan de posities en houdingen waar we hem in zullen aantreffen op het moment dat hij dit wel zal kunnen.

Geniet en lach
Wouter geniet ten volste van alle contactmomenten, knuffels, gesprekjes, versjes en liedjes die hem worden aangeboden. Zijn lach reikt van oor tot oor, zijn ogen glinsteren als de zuiverste diamanten en als reactie vermaakt hij ons met geweldige grappen en stoere verhalen in zijn beste brabbelaars. Iedereen die de moeite neemt om hem aandacht te geven wordt beloond met een gulle lach en een gezellig praatje.

Heb lief, knuffel en kus
Wouter AKA knuffelbeer laat graag doormiddel van lichaamscontact merken dat hij het fijn heeft en super gek op je is. Zo klein als hij is deelt hij aan zijn veel en graag geziene familieleden oprechte knuffels en kussen uit. Zijn kleine armpjes worden om de nek gelegd en met zachte dwang duwt Wouter zijn wang tegen de wang van de gelukkige. Met enige regelmaat wordt de liefde bezegeld met een heerlijke lebber of een slijmerige open mond zoen gevolgd door oogcontact en als klap op de vuurpijl een brede lach zoals hij dit zo goed kan.

Eet
Na ongeveer drie maanden en één week liet Wouter duidelijk merken dat hij het tijd vond voor vast voedsel. Meneer laat zich tijdens het eten niet wegstoppen in de box en zit prinsheerlijk in de stokke newbornset aan het hoofd van de tafel te genieten van dit fijne gezinsmomentje. Door het opzetten van grote ogen, het eten van ons bord te kijken, kwijlen en hier en daar een kermpje laat meneer duidelijk merken gecharmeerd te zijn van de maaltijden die chefkok huize Klein Middelink op tafel weet te zetten.

Ik hoor mijzelf als verstandige en voorzichtige ouder zeggen dat we maar moeten beginnen met een paar kleine hapjes.

De tweede avond laat meneer duidelijk weten dat hij hier niet van gecharmeerd is .

“NO FREAKING WAY”

dat ik me laat afschepen met een paar kleine hapjes van deze goddelijke variatie binnen de schijf van vijf. Zijn mond blijft open gaan en als het even te lang duurt laat hij dit duidelijk merken door op zijn manier te roepen om meer. Na een half potje neemt de kleine man zijn verlies en geeft hij na een paar pogingen de strijd voor hapjes op om vervolgens ongeveer een uur later te genieten van een overheerlijke fles.

Boer
Wouter en boeren is groots met een hoofdletter g te noemen. Karakter heeft hij zeker. Wanneer Wouter geniet van zijn fles is hij vastberaden eerst zijn buik vol te maken voordat hij ook maar enigszins een poging wil ondernemen tot het met kracht uitlaten van valse lucht via de mond. Wanneer de hoeveelheid kunstvoeding ontoereikend blijkt begint de kleine man zich hevig te verzetten. Door middel van overstrekken, huilen en zielig kijken laat hij merken nog niet toe te zijn aan het losloten van zijn geliefde “kunsttiet”. Wanneer hij daadwerkelijk toe is aan het verrichten van de daad spartelt hij alvorens over te gaan tot het creëren van krachten met een score van minimaal 7 op de schaal van Richter en geluid met pieken van minstens 70 Decibel.

Huil
Wouter huilde in het begin vooral in de avonden maar niet onhandelbaar veel. Zijn manier van huilen is te betittelen als meeslepend en vooral heel mannellijk. Van niets naar veel. Hij kijkt je recht in je ogen aan zijn mondhoeken richten zich langzaam naar beneden alvorens zijn mond iet wat open gaat en zijn lippen beginnen te trillen. Als laatste voegt hij hier wat zoutvocht of wel tranen aan toe en zijn emoties nemen het over. Wouter is zielig, intens zielig. Niet boos maar heel erg zielig!

Voor jou
Wat een prachtig mens ben jij en wat kunnen veel mensen van jou leren kleine man! Wat voel ik mij bevoorrecht dat jij in mijn leven bent.

Wat de reden of aanleiding ook is: blijf groots en geniet, dan doen wij dat ook!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s